Wijkmuziekschool

De Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) verzorgt op veel plaatsen de wijkmuziekschool. Op de Kop van Zuid is dat op basisschool de Clipper. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen hier gitaar, dwarsfluit, viool of drums leren spelen. Voor een heel jaar les betaal je € 45, -. Het instrument krijg je in bruikleen en moet je natuurlijk netjes behandelen. Je betaalt wel een borg van € 25, -. Iedere donderdag krijgt je les van een muziekleraar. Soms treed je op voor je ouders en aan het eind is er een voorstelling in een echt theater.

Wijkmuziekschool Feijenoord is een van de 9 wijkmuziekscholen van de SKVR in Rotterdam. Kinderen uit verschillende wijken ontmoeten elkaar tijdens de muzieklessen en het Wijkorkest. De Wijkmuziekschool biedt kinderen vanaf groep 6 de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het bespelen van een instrument.

Inschrijven en contributie

Aan het begin van groep 6 kunnen kinderen zich inschrijven voor de Wijkmuziekschool. De contributie voor de Wijkmuziekschool bedraagt € 45,-. Dit bedrag kunt u in twee termijnen betalen. Naast de contributie betaalt u eenmalig borg voor het lenen van het instrument, dit is € 25,-. Na het inleveren van het instrument, krijgt u de borg weer terug.

Instrumenten

De kinderen kunnen kiezen uit de volgende instrumenten:
- Viool
- Dwarsfluit
- Gitaar
- Slagwerk (drums)

Iedere donderdag is er les. De lessen vinden plaats bij de Clipper.

Tijden

Groep eerstejaars I : 15:30 - 16:15
Groep eerstejaars II: 16:15 - 17:00
Tweedejaars: 17:00 - 18:00
Sommige docenten maken andere afspraken over de lestijden.
Uw kind hoort dit van de docent.