Brede school

De Brede School Kop van Zuid is een samenwerkingsverband tussen de drie basisscholen en de twee kinderopvangorganisaties in de wijk Kop van Zuid. Mogelijk gemaakt door de gemeentelijke subsidie “Leren loont”.

Gedurende het jaar wordt er een blok Brede School activiteiten aangeboden. De activiteiten starten direct na de herfstvakantie en gaan door tot en met de meivakantie. Er wordt een gevarieerd activiteitenprogramma aangeboden, waaraan leerlingen van deze scholen in gemixte samenstelling en in vrije keuze na schooltijd, gratis kunnen deelnemen.

De activiteiten zijn naast "het elkaar leren kennen", samenwerken, het bieden van gelijke kansen en het ontplooien van talenten, gericht op het maken van verbinding met de kerndoelen van het onderwijs. Hierdoor wordt verdieping mogelijk op cognitief, fysiek, creatief en sociaal emotioneel gebied.