Groep 3 - 4

Dit is de pagina van groep 3-4 waar jullie informatie kunnen vinden over onze thema's! Kijk regelmatig, dan kunnen jullie zien wat we allemaal op school leren en ondernemen.
 
Aan de rechterkant zie je de linkjes naar huiswerk, of kun je foto's bekijken van al onze bezigheden.

BERICHTEN

08 jun 2017 - De panters bij de Rotterdamse Munt
De panters bij de Rotterdamse Munt
We maakten Calendulazalf, kruidenboter en kruidenthee van zelfgeplukte kruiden!
 
Meer foto's in het album van de panters

 


30 mei 2017 - Sportdag groep 3-4
Sportdag groep 3-4
Op woensdag 28 juni is de sportdag van groep 3-4.  

 

De kinderen verzamelen met sportkleding aan in hun eigen klas. Dan vertrekken zij per groep naar het hockeyveld aan de Rosestraat/Laan op zuid. Hier zullen zij de gehele dag sporten.

 

Het is verstandig om een flesje water of bidon voorzien van naam mee te geven. Op het veld staan jerrycans klaar waar zij hun flesje de gehele dag kunnen vullen.

 

Alle kinderen kunnen op gebruikelijke tijd weer bij school worden opgehaald. 


13 nov 2016 - Voorstelling "Ik woon in een Aflabed"
Voorstelling
Woensdag 12 en donderdag 13 oktober hebben alle leerlingen van de groepen 3 & 4 de voorstelling "Ik woon in een Aflabed" bijgewoond. U leest het goed! Aflabed en niet alfabet. 
De voorstelling ging over een meisje van 9, Noesje genaamd, die dyslexie heeft. Ze heeft veel moeite met het lezen van letters en woorden, daarom moest zij thuis veel oefenen van haar ouders. 
Op een gegeven moment waande het meisje zich in een andere wereld vol met letters die haar leerden om met hen om te gaan. 
De leerlingen (én juffen) vonden de voorstelling erg vermakelijk en geslaagd!
 

 

 

18 sep 2016 - Waterfeest en samenwerking bij de pika's!
Waterfeest en samenwerking bij de pika's!
Deze week hebben wij een paar bijzondere dingen meegemaakt. Zo hadden wij woensdag 14 september een heerlijk verkoelend waterfeest!
Daarnaast hebben wij o.l.v. meester Arno samenwerkingsopdrachten (Kanjertraining) uitgevoerd in de gymzaal. Wij kregen allerlei opdrachten en wij mochten daarbij niet van de bank vallen...


Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


07 jun 2016 - De panters naar de Albert Heijn!
De panters naar de Albert Heijn!
In het kader van het thema 'beroepen' gingen de Panters op bedrijfsbezoek bij AH aan de Laan op Zuid. De bakkerij- en vleeswarenafdeling, de koelcel, de logistiek achter de schermen, de scankassa... alles mochten we zien en... proeven!

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


22 apr 2016 - Filmmiddag bij de potvissen
Filmmiddag bij de potvissen
Aangezien juf Naomi jarig is in de meivakantie, gingen de potvissen de laatste middag voor de vakantie iets leuks doen; filmmiddag! Alle kussens, dekens en knuffels werden van thuis meegenomen om zo comfortabel mogelijk de film Yoghi Bear te kijken. Onder het genot van een bekertje popcorn en siroop was het samen erg gezellig. Fijne meivakantie allemaal!

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


22 apr 2016 - Viering bij de panters
Viering bij de panters
Een kleine impressie van het optreden van de panters. Ze deden allemaal super hun best! Helaas kunnen de filmpjes, die wij van de viering hebben, niet op de website. Voor de liefhebbers kun je deze alsnog in de klas bezichtigen.

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


14 apr 2016 - Viering bij de potvissen
Viering bij de potvissen
Vrijdag 15 april... De vaders en moeders van de potvissen komen kijken naar onze viering. De kinderen hadden de wens om een keer toneel te spelen.

We hebben gekozen voor het thema 'Koningsdag'. De kinderen spelen dat zij op een rommelmarkt zijn die bezocht wordt door onze koning en koningin. Op deze rommelmarkt koopt Moos een viool en laat zijn kunsten horen.

Afsluitend dansen en zingen de kinderen (op) het lied 'Hupsakee' van Kinderen voor Kinderen. Één groot feest!

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


14 apr 2016 - 6 april: Sponsorloop 'Sri Lanka' bij de panters
6 april: Sponsorloop 'Sri Lanka' bij de panters
Dankzij ieders geweldige inzet liepen de Panters 560,35 euro voor Sri Lanka bij elkaar!!!!!

Je ziet een impressie van onze warming-up, de groepsyell, fanatieke lopers, volle stempelkaarten en rode/bezwete gezichten op de terugweg naar school. GOED GEDAAN!!!!

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


13 apr 2016 - Cultuurtraject groep 4
Cultuurtraject groep 4
Vanuit het Cultuurtraject Rotterdam (georganiseerd door KCR) kwam meester Nico een bijzonder Rotterdams verhaal vertellen in alle groepen 4.

Het verhaal ging over Sjoerd, Aïsha en oma Marieke die samen met de metro op pad gingen naar Diergaarde Blijdorp. Dankzij een bijzonder horloge reisden Sjoerd en Aïsha terug in de tijd en beleefden Rotterdam in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Daar ervoeren zij een stad die in brand stond, oorlog, angst, verdriet...

Ook kwamen de kinderen terecht op 14 mei 1960. In die tijd was er nog geen WIFI of liep er niemand rond met scheuren in hun broek (terwijl dat nu hip is).  Zelfs in Diergaarde Blijdorp was het anders. Daar droegen apen nog vaak een jurkje of broek om activiteiten van mensen na te doen, zoals dansen.

De avonturen die Sjoerd en Aïsha beleefden in hun tijdreis werden op fantastische wijze verteld door meester Nico. Alle kinderen (en juffen) van de groepen 4 hebben genoten!


26 mrt 2016 - Paasontbijt bij de potvissen
Paasontbijt bij de potvissen
De kinderen keken enorm naar het paasontbijt uit. Om echt in de sfeer van een ontbijt te komen kwamen er veel met hun pyjama of onesie aan. Zelfs knuffels hadden ze meegenomen! Het was erg gezellig met elkaar en we hebben genoten van al het lekkers wat iedereen heeft meegebracht. Boterhammen, Matzes, broodjes, krentenbollen, croissants, broodjes uit de oven, eieren.... vrijwel alles is opgegaan. Wat een verwennerij!

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!

09 feb 2016 - Carnavalgym bij de potvissen
Carnavalgym bij de potvissen
Vandaag vulde de gymzaal zich met piraten, spidermans, prinsessen, profvoetballers en nog veel meer bijzonders onder leiding van Superman (meester Arno). De kinderen mochten namelijk verkleed komen voor carnavalgym.

De gehele gymles speelden de kinderen het superheldenspel. Door een duik in het water te nemen (koprol), naar een ander eiland te zwaaien (touwzwaaien) of andere activiteiten uit te voeren konden zij superkrachten verdienen. De superkrachten hielpen hen om zich een beetje beter te beschermen tegen de tikkers.

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


03 feb 2016 - Drama bij de panters
Drama bij de panters
De Panters poseren aan het eind van de drama-les van juf Gerrie!

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


15 jan 2016 - Tandenpoetsles bij de potvissen
Tandenpoetsles bij de potvissen
Dinsdag 12 januari werd er in de groepen 3 en 4 een tandenpoetsles verzorgd door een mevrouw van Sanakids. Op het moment dat ze de klas instapte werden de kinderen al nieuwsgierig en enthousiast.

Na een kort inventarisatierondje wie er wanneer zijn tanden poetst (ochtend en/of avond), sprak ze met de kinderen over het belang van tanden poetsen. Tijdens dit gesprek kwam o.a. aan bod wat er mis kan gaan als je het te weinig of niet goed doet. De kinderen noemden voorbeelden als een stinkende mond, kiespijn, gaatjes, ontstoken tandvlees...

Afsluitend heeft de Sanakidsjuf samen met de kinderen geoefend hoe lang en op welke manier je je tanden moet poetsen. Denk in ieder geval aan de 3 B's: binnenkant, buitenkant, bovenkant.

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


16 dec 2015 - Drama bij de potvissen
Drama bij de potvissen
Juf Gerry heeft enorm uitgepakt om de laatste les van het jaar 2015 zo leuk mogelijk te maken. De kinderen kregen de opdracht om zich te verkleden in een 'feestoutfit'. Ze mochten zelf bedenken of ze naar een kerstfeest, bruiloft, tropisch feest, etc. zouden gaan. De outfit moest er natuurlijk bij passen!
De kinderen hadden ruime keus uit kleding, maskers, pruiken, hoeden, brillen en andere accessoires. Zij toverden zich om in allerlei gedaantes... van chique dames tot aan clowns, van een koning tot aan een holbewoner. Het was werkelijk waar een 'feestje' om te zien hoe de kinderen hiervan genoten.

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


01 dec 2015 - Pietengym met de potvissen
Pietengym met de potvissen
Hoe kunnen we de dag beter starten dan met pietengym? Meester Arno had een speciaal parcours uitgezet. De kinderen moesten cadeautjes afleveren in de schoorsteen. Hiervoor moesten ze balanceren, lopen en klimmen over de daken. Ook hingen ze aan de trapeze, liepen ze over een wip en legden ze een hindernisbaan af. Aan het eind van de les mochten ze proberen of ze dit ook stilletjes in het donker konden; spannend! Erg leuk om te zien dat een aantal kinderen speciaal hiervoor hun pietenpak hadden aangetrokken. Na afloop bleek er een stiekem pietje in het gebouw aanwezig te zijn.... ze vonden namelijk een zakje met strooigoed in hun jaszak. Wat een verrassing!

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


01 dec 2015 - 1 december: rommelpiet bij de groepen 4!
1 december: rommelpiet bij de groepen 4!
Al een week lang vroegen de kinderen zich 's ochtends af of Rommelpiet langs geweest zou zijn op school. Vannacht is hij ein-de-lijk langs gekomen! U begrijpt dat de juffen dit vreselijk vonden. Zij doen elke dag hun best om samen met de kinderen de klas netjes te houden. Maar de kinderen.... zij vonden het geweldig! Ze konden niet wachten om de klas in te gaan en zich te laten verrassen met de hoeveelheid rommel. In een mum van tijd hadden zij de klas weer op orde! Wat een kanjers. Als dank voor hun harde werk konden ze smullen van hun mandarijn en chocoladelolly die ze van rommelpiet hebben gekregen.

30 nov 2015 - Rekenen bij de potvissen
Rekenen bij de potvissen
Elke dag behandelen wij een rekenles waarin meerdere doelen centraal staan. In deze les gingen de kinderen leren om te meten in meters en centimeters, maar ook om plattegronden te tekenen n.a.v. zelfgemaakte bouwsels. Wat is er nou leuker om deze doelen 'in het echt' uit te voeren met elkaar? Van elkaar én met elkaar leren wij.

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


18 nov 2015 - Crea-ochtend groep 4
Crea-ochtend groep 4
Vandaag stond de crea-ochtend op de planning! Wanneer alle kinderen van de groepen 4 in drie nieuwe groepen waren verdeeld, gingen zij deze ochtend twee werkjes knutselen. 'Sinterklaas' en 'Winter' waren de twee thema's die centraal stonden.

De kinderen zijn aan de slag gegaan met vouwen, knippen, plakken, krijten, tekenen... Uiteindelijk ontstonden er prachtige uilen, pinguïns, pietjes, kerstengeltjes en nog meer.

Komt u gauw een kijkje nemen?

 

Meer foto's kunt u vinden in het speciale fotoalbum!


12 okt 2015 - Drama bij de potvissen
Drama bij de potvissen
Elke maandagochtend hebben de potvissen een dramales van juf Gerry. Deze weken stonden de lessen in het teken van 'Raar maar waar'.

Op de foto's ziet u uitvinders en robots. Alle robots hebben een speciale bril op en bewegen precies zoals een robot dat doet. Als de uitvinder een onderdeel van de robot aanraakt, gaat dat ineens bewegen... Als u het in levende lijve wilt zien, kunt u aan uw zoon of dochter vragen om dit eens voor te doen! Robot spelen kunnen ze namelijk erg goed!

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


10 okt 2015 - Spelling bij de potvissen
Spelling bij de potvissen
Elke week krijgen de kinderen een nieuw woordpakket (bestaande uit vier spellingregels) aangeboden. Als wij woordpakketten gaan herhalen, kunnen wij dat op veel verschillende manieren doen. Deze week hebben de kinderen, in twee- of drietallen, elkaar een proefdictee gegeven. Ze vonden dit erg leuk... zijn ze eventjes meester of juf!

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!


10 okt 2015 - Feestlezen bij de potvissen
Feestlezen bij de potvissen
Drie keer per dag besteden wij aandacht aan technisch lezen. Uiteraard lezen de kinderen dan op hun eigen plek of bij mij aan de instructietafel. Maar één keer per week mogen zij feestlezen! De kinderen mogen dan zelf een plekje in het lokaal zoeken om te gaan lezen. Onder de tafel, bij de juf, tussen de kussens, tegen elkaar aan, op iemand anders zijn plek... Onder andere op deze manier besteed ik aandacht aan het verhogen van het leesplezier van de kinderen.

 

Meer foto's kunt u vinden in ons fotoalbum!