Groep 7 - 8

Welkom op de pagina van de groepen 7 en 8.

BERICHTEN

20 nov 2018 - ICT-les in de klas
ICT-les in de klas
Sinds kort hebben we op de Pijler zo’n 30 perfect werkende chromebooks. In groep 8, de Pijlstaartroggen hebben ze er in november er voor het eerst meegewerkt! Zo hebben de kinderen een eigen map aangemaakt in hun Google Drive account, is er gewerkt met het spellingprogramma van onze methode en weten de kinderen hoe ze een QR-code kunnen scannen met hun laptop! De kinderen gaan met de chromebooks aan de slag in de groepen 5 tot en met 8 en leren zo veilig internetten, op een goede manier te zoeken op het net en kunnen de stof van de klas direct toepassen in de programma’s van onze schoolmethodes. De kinderen van de Pijlstaartroggen hebben in ieder geval een hele leerzame, leuke middag gehad op de laptops!

28 mei 2017 - sportdag groep 7-8
 

Op donderdag 29 juni is de sportdag van groep 7-8. De kinderen verzamelen allemaal om 8:30 met sportkleding aan in hun eigen klas. Dan vertrekken zij per groep naar het hockeyveld aan de Rosestraat/Laan op zuid. Hier zullen zij de gehele dag sporten en tussendoor niet meer naar huis gaan. Ze lunchen gezamenlijk op het veld. 

 

Geeft u uw kind dus een tussendoortje, lunchpakket en extra drinken mee die dag. Het is verstandig om een flesje water of bidon voorzien van naam mee te geven. Op het veld staan jerrycans klaar waar zij hun flesje de gehele dag kunnen vullen. 

 

Om 15:00 zijn de kinderen weer terug op school en mogen ze vanaf daar naar huis. 

 


20 apr 2017 - Paasontbijt groep 8
Paasontbijt groep 8
Op 13 april was het paasontbijt bij ons hier op de Pijler. Dat betekende veel paaseieren, veel matzes, veel brood en ook thee werd gedronken. In de groep van de Pijlstaartroggen kwam bijna iedereen met een onesie of een lekker chillpak. Ook werd er flink uitgepakt met het ontbijt. Zo hebben we paaseieren gegeten, maar ook zelfgemaakte eiersalade, cupcakes en nog veel meer lekkers gegeten. We hebben genoten in onze heerlijk zittende outfits. Zie de foto's voor een goede sfeerimpressie!

 

 
 

14 okt 2016 - Groep 8 op kamp, dag 5
Groep 8 op kamp, dag 5
Vanmorgen hebben we een heel klein beetje uit kunnen slapen. Daarna moesten we het hele kamphuis schoonmaken. Dat ging heel snel, dus konden we nog even spelen op het veld. 

Na een half uurtje rijden kwamen we bij het zwembad aan. Daar hebben we de traditionele groepsfoto gemaakt en nu liggen we allemaal heerlijk in het zwembad! 

Het was een geweldige week. We hebben enorm gelachen, veel gezien, weinig geslapen, lekker gespeeld en geweldig genoten! 

Fijne vakantie!

Liefs groep 8


14 okt 2016 - Groep 8 op kamp, dag 4
Groep 8 op kamp, dag 4
Vandaag zijn we terug in de tijd gegaan. In het Boerenbondmuseum hebben we gezien hoe de mensen 150 jaar geleden leefden! We zagen een smit aan het werk, een klompenmaker legde uit hoe hij klonpen maakt, we hebben een ritje met de huifkar gemaakt en er was een snoepwinkeltje met oud-Hollands snoep. Het was heel leuk om te zien allemaal.

 

's Middags hebben we nog een heel leuk spel gespeeld op het veld voor het kamphuis en daarna mochten we nog vrij spelen!

 

Na de frietjes in de avond waren er veel creatieve optredens op de bonte avond. Tot slot hebben we gedanst als een malle! 


13 okt 2016 - Groep 8 op kamp, dag 3
We zijn de dag met een verjaardagslied voor Noah gestart, die is vandaag 12 jaar geworden!

Daarna hebben we de dag gevuld met een bosspel, dat superleuk was! In het kamphuis mochten we lekker vrij spelen en hebben we ons goed vermaakt! Ook hebben we nog gekanood op de AA! Sommige kinderen deden dit voor het eerst. Het was erg tof, maar wel zwaar! Er zijn twee kinderen die een nat pak hebben gehaald, maar na een warme douche kon ook dat de pret niet drukken.

Tijdens het eten kwamen een heleboel juffen en meesters langs. Dat was heel gezellig! De avond was erg cool met juf Thirza, juf Eline, juf Deborah, juf Petra, juf Stephanie, juf Ineke en meester Harry.

11 okt 2016 - Groep 8 op kamp, dag 2
Groep 8 op kamp, dag 2
Vandaag was het een gezellige dag in en rond het kamphuis. In de ochtend hebben we binnen een spelletjesprogramma gedaan. We gingen in groepjes allemaal hele toffe spellen doen. 

Na de lunch hebben we een sporttoernooi gedaan. Iedereen was heel sportief! Vanavond gaan de meiden het bos in en blijven de jongens het kamphuis bewaken! 

We hebben het supergezellig!


10 okt 2016 - Groep 8 op kamp, dag 1
Groep 8 op kamp, dag 1
Vanmorgen stapten de kinderen, juffen en een aantal ouders van groep 8 de bus in richting Gemert. Na aankomst werden de bedjes opgemaakt en het terrein verkend. 

In het dorp hebben de kinderen een moeilijke speurtocht gedaan. En lekker gewinkeld. Na de heerlijke maaltijd gingen de stoere jongens het bos in en de meiden hadden een gezellige avond in het kamphuis.

Inmiddels is het rustig en slapen de kinderen lekker.


07 okt 2016 - Bliksemstage groep 8
Bliksemstage groep 8
Op 3, 4 en 5 oktober zijn de groepen 8 op bliksemstage geweest. Het bedrijf Jinc organiseert bezoeken aan bedrijven. De leerlingen maken kennis met verschillende beroepen en zien wat er allemaal nodig is om een bedrijf te runnen. Na een rondleiding bij het bedrijf en het verkrijgen van informatie van één van de medewerkers, doen de leerlingen praktijkervaring op. U kunt hierbij denken aan vakken vullen, kinderen voeren, tafels dekken, telefoontjes plegen, kassa draaien en klanten helpen. De negen verschillende bedrijven die de leerlingen hebben bezocht zijn FunX, Vapiano, Hilton hotel, H&M, Jinc, Albert Heijn, TENT, Kids World kinderdagverblijf en Etos. Het was een onvergetelijke ervaring!

30 jun 2016 - Musical groep 8
Musical groep 8
Hoeden, petten, jurken, mantels, kisten, touwen. Ze worden allemaal meegenomen naar school. Naar groep 8. De laatste dagen op school staan in het teken van de musical. Scènes, liedjes en dansjes worden volop geoefend.

Samen met meester Kees, juf Laura en juf Eline besteden de kinderen veel aandacht aan het acteren. Van articulatie tot emoties, van mimiek tot stilspel, van kleine eenvoudige overgangen tot grote ingewikkelde wissels: alles komt aan bod.

Voor zang en voor de dansjes zijn er hulptroepen gearriveerd. Juf Manon en juf Corinne hebben de dansjes verzonnen, uitgewerkt en zijn ze met de kinderen aan het instuderen. Meester Casper heeft met een aantal solisten geoefend om de zang ook naar een hoger niveau te trekken.

Bij elkaar ziet het er nu al goed uit: nog een paar laatste details…en dan…dan is het zo ver: de musical van groep 8 - Herrie op het eiland!


14 jun 2016 - Kuip groepen 7
Vandaag zijn we met de groepen 7 naar het Feyenoord-stadion 'de Kuip' geweest.

Dit bezoek verliep in drie onderdelen.
Het eerste onderdeel leerde de kinderen hoe het is om open en gesloten vragen te stellen tijdens een interview. Een aantal kinderen mochten de rol van een bekende voetbalspeler aannemen en de andere kinderen stelde dan om de beurt de vragen. Super leuk, want de kinderen mochten op de stoelen zitten waar het echte interview met de spelers plaats vindt! Het tweede onderdeel bestond uit een aantal bal-oefeningen waarbij het echt om teamwork draait. Elkaar vertrouwen, luisteren en respect hebben voor elkaar waren hierbij erg belangrijk. Het derde en laatste onderdeel van ons bezoek was een heuse rondleiding door 'de Kuip', waarbij wij een kijkje in de kleedkamers konden nemen, met 'Ja wel; een echte jacuzzi!' We hebben ook nog even op de luxe 'business-seats' stoelen plaats mogen nemen. Wat een ervaring! 


26 mei 2016 - Marinierskapel groep 7 en 8
Marinierskapel groep 7 en 8
Op dinsdag 24 mei hadden alle groepen 7 en 8
een uitje naar de Doelen: een concert bijwonen
van het Marinierskapel! We zaten in een prachtige
zaal met een hoop andere scholen en er werd even
stil gestaan bij het feit dat de Doelen 50 jaar
bestaat en Rotterdam al 75 jaar bezig is met de
wederopbouw en dus bij ‘Rotterdam viert de stad’.
Vanwege dit nogal Rotterdamse tintje is
groep 7, de Pijlstaartroggen, de trap bij
het Groot Handelsgebouw op gegaan,
om goed rond te lopen, maar ook lekker te rennen
met zo’n fantastisch uitzicht. Het was een heerlijke
dag met een goedRotterdams tintje.
Bekijk vooral de foto’s voor een goede sfeerimpressie!

13 apr 2016 - creatief circuit groep 7 en 8
Terwijl de meeste kinderen van de groepen 7 en 8 aan het zweten waren voor
de mini-finals, bleven de overgebleven 32 kinderen op school bij juf Kelly
voor een creatief circuit! Zo zijn er naam kaleidoscopen gemaakt, eilanden
getekend en gemaakt of is er met perspectief getekend. De kinderen hadden
zo ook een hele middag vermaak!

05 apr 2016 - Paasontbijt Pijlstaartroggen
Op donderdag 24 maart hebben de Pijlstaartroggen hun paasontbijt gedaan in stijl: iedereen die wil, kwam in een pyjama of een onesie! We hebben veel lekkere dingen gegeten, met als toppers de zelfgemaakte eiersalades en de vers gebakken broodjes! Natuurlijk zit zo'n onesie of een pyjama veel te lekker, dus hebben we ook buiten gespeeld in het parkje in stijl.... Zie de foto's voor een goede sfeerimpressie.

24 mrt 2016 - Bureau Halt groep 7 en 8
De afgelopen weken is Bureau Halt in de groepen 7 en 8 geweest. Deze keer om de kinderen voorlichting te geven over groepsdruk. Iedereen is onderdeel van een groep. Je familie is een groep, je klas is een groep, alle meiden vormen een groep net als alle jongens. Sommige kinderen zitten op een vereniging: ook dat is een groep.

Groepsdruk kan negatief en positief zijn. Zo kan je bedacht hebben na het eten lekker op de bank te gaan zitten en t.v. te kijken. Om 19:00 bellen je vrienden aan en halen je uiteindelijk over  om toch een potje te gaan voetballen. Dit is positieve groepsdruk. Een voorbeeld van negatieve groepsdruk is dat je overgehaald wordt om een prullenbak in brand te steken. Je kunt op heel veel verschillende manieren overgehaald worden. Zo kunnen anderen zeggen dat de vriendschap voorbij is als je niet mee doet, dat je daarna mee mag met een uitje, dat je dan stoer bent of dat je na schooltijd gepakt wordt.

Gelukkig zijn er ook tips gegeven om ervoor zorgen dat je niet mee doet. Je kunt gewoon “nee” zeggen, maar ook kun je een smoes verzinnen door bijvoorbeeld te zeggen dat je naar huis moet. Je kunt binnen de groep zoeken naar iemand die net als jij niet mee wilt doen, want samen sta je sterker.  


11 mrt 2016 - Feyenoord wedstrijd groep 8
Feyenoord wedstrijd groep 8
Zondag 6 maart zijn de groepen 8 naar de wedstrijd Feyenoord-Cambuur geweest. Met 58 kinderen en 12 begeleiders vertrokken we om half vier richting de Kuip. Daar aangekomen zijn we in groepen naar binnen gegaan. Dit was al erg indrukwekkend: door een groot draaihek, gefouilleerd worden en dan de grote mensen massa in. Met zijn allen hebben we een plekje gezocht in vak G, recht achter het doel. Daar hadden we een prachtig zicht op het veld. Omdat we ruim op tijd aanwezig waren konden we eerst de warming-up bekijken. We zagen onder andere wat hardloop-oefeningen, een rondo en wat pass-traptechnieken. Om 16:45 begon de wedstrijd. Het was een leuke, gemoedelijke wedstrijd waarbij er veel te zien was. Zo zagen we mooi samenspel, goede voorzetten, een paar overtredingen, schoten op het doel en gelukkig ook 3 doelpunten voor Feyenoord. Wat ontzettend leuk en bijzonder was, was dat toen de Pijlerkids “Feyenoord, Feyenoord!” gingen scanderen, de andere supporters ook mee gingen doen! Uiteindelijk deed bijna heel het stadion mee. Rond half zeven was de wedstrijd helaas afgelopen. Enigszins uitgelaten gingen we op weg naar de uitgang en op de fiets terug naar school.

Wat was het een fantastische middag! 


02 mrt 2016 - optreden mijn KunstID groep 8
Op donderdag 18 februari traden de groepen 8 op in het kader van de muzieklessen, verzorgd door de SKVR in de persoon van muziekleraar meester Casper. Eerst werd in de eigen klas gezongen en gedanst. In een later stadium werden de 3 groepen samengevoegd (80 leerlingen) om er één bruisend geheel van te maken. Het thema was: dromen. De kinderen hadden een verhaal bedacht met als hoogtepunten een Haka (Nieuw-Zeelandse dans, uitgevoerd door rugbyers van het nationale team) en een draak. E.e.a. werd uitgebeeld in een spannend verhaal. Vier groepen 8 van andere scholen, traden ook op in het Zuidpleintheater. Ook die groepen hadden er een mooi spektakel van gemaakt, op hun geheel eigen manier.De kinderen van de groepen 7 waren publiek en zij konden alvast zien wat er van hen verwacht wordt in het volgend jaar. Ook waren er veel ouders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden aanwezig. Deze uitvoering was ook alvast een goede voorbereiding op de afscheidsmusical van groep 8. Wat ons leerkrachten betreft hebben de kinderen laten zien dat wij ons daargeen zorgen over hoeven te maken.

 

Zie deze link voor de foto's.

 

Link film (wachtwoord: Zuidplein):
https://vimeo.com/156720589


12 feb 2016 - Carnavalsgym groep 7
Carnavalsgym groep 7
Alaaf! Op donderdag 11 februari hebben de groepen 7 een carnavals gymles gehad van juf Jolijn. De leerlingen mochten verkleed naar de gymzaal komen. Voor deze gelegenheid hadden een aantal jongens en meisjes zich geweldig uitgedost! Er werd tijdens de les een superhelden spel gespeeld waarbij je telkens super krachten kon verdienen. Na een tijdje liepen er dan ook een hoop piraten, zeemeerminnen en spidersmans rond, die hun superkrachten goed gebruikt hadden! En uiteraard hoort er bij carnaval ook muziek. Wanneer je een basketbal door de basket gegooid had mocht je muziek aan zetten en moest je voor een paar minuten knettergek gaan dansen. Dat vonden de kinderen heel erg leuk om te doen. En de juffen ook, want zij zaten aan de zijkant, met tranen in de ogen van het lachen, toe te kijken! Kortom: een dol dwaze gymles, waar we met zijn allen veel plezier aan beleefd hebben!

08 jan 2016 - knikkerachtbanen bouwen
knikkerachtbanen bouwen
De kinderen zijn gelukkig weer allemaal op school na de kerstvakantie en dus was het tijd voor een heerlijke natuur/techniekles over achtbanen deze keer. De Pijlstaartroggen hebben met elkaar verschillende knikkerachtbanen gemaakt, waarbij de kinderen op onderzoek gingen. Gaat de ene knikker sneller dan de
andere knikker? Is een zwaardere knikker eerder beneden en rolt deze verder door? Hoe gebruik ik het materiaal het beste? Hoe hoog begint de knikkerbaan? Allerlei vragen waar ze in de loop van het onderzoeken op uit kwamen. De moeder van Lasse, Karin, heeft ons enorm geholpen met verschillend materiaal en gaf ons ook nog nieuwe inzichten! Een leuke en leerzame les, waar we nog wel even zoet mee zijn.

17 dec 2015 - Wijkagenten groep 8
Wijkagenten groep 8
Donderdag 17 december kregen we in groep 8 bezoek van twee wijkagenten. Wijkagent Frans en wijkagent Jan gaven voorlichting over vuurwerk. Wat zijn de regels en hoe kun je veilig het nieuwe jaar in gaan! Ook vertelden ze over de app die je op je mobiele telefoon kunt instaleren, zodat die te traceren is. Ze hebben ook al onze vragen beantwoord en laten zien hoe de politiewagen werkt en welke spullen ze allemaal bij zich dragen om zich te beschermen. Het was erg interessant!

09 dec 2015 - Nieuw instituut
De groepen 7 zijn op excursie geweest naar Het Nieuwe Instituut. Hier was een tentoonstelling over mode. Voorbereidend in de klas hebben de Pythons op een lapje stof hun eigen naam genaaid met naald en draad. Bij het Nieuwe instituut kregen we een rondleiding door de tentoonstelling. We leerden hier over verschillende modestijlen. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met een LED-lampje in stof te naaien. Als het gelukt was ging het lampje in op de stof ook daadwerkelijk branden!

 

 


07 dec 2015 - Yad Vashem
Yad Vashem
Op donderdag 3 december zijn 9 leerlingen van de Pijler, onder de begeleiding van Juf Eline en meester Kees naar de uitreiking van 8, hoog aangeschreven erepenningen met de Joodse naam Yad Vashem, geweest. Deze penningen werden uitgereikt aan helden die in de oorlog, met gevaar voor eigen leven, Joodse onderduikers redden. Deze indrukwekkende gebeurtenis vond plaats in de Theaterzaal van de grote bibliotheek. Er waren toespraken van de loco-burgemeester de heer Eerdmans (De heer Aboutaleb was in Parijs voor de klimaatconferentie), de ambassadeur van Israel en een aantal mensen die in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen gered hadden uit de klauwen van de nazi's. Heel aangrijpend was ook het verhaal van één van de geredde kinderen die door een Duitse soldaat en door een Duitse militaire arts de goede medicijnen kreeg, zodat hij de oorlog overleefde. Die Duitse arts had wel door dat hij een Joods kind, dat onder andere naam en identiteit door het leven ging, redde. In het kader van het door ons geadopteerde monument Loods 24, waar wij
ieder jaar een kranslegging verzorgen, werden wij als enige school voor
deze plechtigheid uitgenodigd.
Fijn dat zoveel kinderen van de Pelikanen en de Poema's iets van hun vrije
tijd opgaven door mee te gaan naar deze bijeenkomst.

04 dec 2015 - Sinterklaas 2015
Sinterklaas 2015
We vieren vandaag Sinterklaas op school!
De kinderen van groep 7 en 8 helpen de Sint een handje met dichten en knutselen van surprises. Het was een geslaagde ochtend! 
Zie het album Sinterklaas voor een aantal mooie voorbeelden.

 

  


16 okt 2015 - Werkweek dag 5
Werkweek dag 5
We zitten in de bus naar huis. Wat hebben we het naar ons zin gehad. Vandaag zijn we naar het zwembad geweest, nadat we met elkaar het hele huis hadden opgeruimd. Het zwemmen was supertof!

Nu zitten we moe, maar voldaan in de bus. Met elkaar praten we over de hoogtepunten van de week. De leiding komt er achter dat dit bijna te veel om op te noemen is. Wat was het gezellig, leerzaam, lekker, leuk, maar bovenal waardevol! We kijken terug op een fantastische week en gaan nu lekker genieten van de herfstvakantie!

 

Groeten van groep 8


16 okt 2015 - kinderboekenweek
kinderboekenweek
De afgelopen weken hebben alle klassen hard gewerkt aan het thema van de kinderboekenweek:raar ,maar waar. In groep 7 de Pijlstaartroggen,hebben ze een hoop werk verricht. Zo hebben de kinderen een eigen raket gemaakt,van twee halve liter flesjes, om de lucht in te schieten in het parkje. De kinderen leerden hierbij hoe een raket werkt in het echt,wat gestroomlijnd betekent en leerden inschatten hoe hoog hun raket zou komen. Sommige kwamen wel zo'n 16 meter de lucht in!
Ook hebben de groepen 7 les gekregen van een illustrator,Arne van Ree. Hij leerde de kinderen dat iedereen kan tekenen! Begin met wat krabbels op papier en laat daarna je fantasie er op los.Er kwamen prachtige tekeningen uit.
Omdat het thema "raar maar waar" is zijn de Pijlstaartroggen nog meer de ruimte in gegaan.
De klas heeft geleerd over sterrenbeelden.Zo hebben ze zelf hun sterrenbeeld nagemaakt in een boekje. De klas weet nu dat hun eigen sterrenbeeld pas na 7 maanden te zien is in de donkere nacht.
Benieuwd naar rakketten,sterrenbeelden of uitgerkte doodles? Kom eens langs bij de Pijlstaartroggen. 

  


16 okt 2015 - Werkweek dag 4
Werkweek dag 4
Vandaag zijn we de hele dag in en rond het kamphuis geweest! Eerst hebben we een sporttoernooi gedaan. Dit was echt superleuk!

In de middag hebben we een ren-je-rot-spel gedaan. Daar moesten we echt hele grappige vragen beantwoorden. Daarna mochten we onze toneelstukjes oefenen en hebben we weerwolven gespeeld.

Nadat we patat hadden gegeten gingen we ons omkleden. Toen begon eindelijk de Bonte Avond. Er waren heel veel leuke optredens, iedereen had erg z'n best gedaan! Tijdens de disco zijn we helemaal uit ons dak gegaan! Het was echt een supertoffe avond!


15 okt 2015 - Werkweek dag 3
Werkweek dag 3
Vandaag hebben we onszelf overwonnen! We hebben door de regen en de kou 40 km gefietst! Wat een barre tocht en wat zijn we trots op onszelf! Het kasteel en de molen in Heeswijk-Dinther waren echt superleuk om te bezoeken! Het was de fietsttocht meer dan waard!

Toen we weer in het kamphuis waren, hebben we lekker warme chocolademelk gedronken en heerlijk warm gedoucht!

's Avonds kwamen er allemaal andere meesters en juffen op bezoek, dat was echt heel gezellig! We hebben het onwijs naar ons zin!


14 okt 2015 - Werkweek dag 2
Werkweek dag 2
Vanmorgen zijn we in het Boerenbondmuseum geweest! Hier hebben we gezien hoe het boerenleven er 100 jaar geleden in Gemert eruit zag. We hebben gezien hoe de smid, de klompenmaker en wever werkten. Ook hebben we een ritje met de huifkar gemaakt!

's Middags hebben we een spelletjesprogramma gedaan in het kamphuis. We gingen snoepsjoelen en meel snijden!

's Avonds hebben we weer bingo gespeeld en ging de andere helft van de groep het bos in om nachtspelletjes te doen. Nu weer lekker slapen!


13 okt 2015 - Werkweek dag 1
Werkweek dag 1
Na een goede reis hebben we de kamers ingedeeld en het terrein verkend. De lunch was lekker en toen zijn we vertrokken naar Gemert. Daar hebben we een speurtocht gedaan en nog even gewinkeld. De koks hebben een heerlijke maaltijd verzorgd, taco's! 's Avonds heeft een deel van de groep bingo gespeeld en de rest heeft in het bos het dierengeluidenspel gedaan.

05 okt 2015 - Muzieklessen in groep 8
Muzieklessen in groep 8
Na de zomervakantie zijn we weer verder gegaan met de muzieklessen van meester Casper.
De eerste weken hebben we drie liedjes geleerd: "Land of the silver birch","Little Lisa Jane" en "Old joe Clark". Bij deze liedjes horen ook ingewikkelde klapspelletjes die je in tweetallen op de maat moet kunnen uitvoeren. Sommige kinderen pikken het super snel op! Heel knap!

 

Ook zijn we bezig geweest met het maken van muziek. Dit hebben we gedaan met "Boomwhackers". Dit zijn gekleurde holle,plastic buizen. Elke buis heeft een andere toon.

 

Op de maat van de muziek en op het juiste moment moet je met de buis in je handen slaan. Dit is af en toe best pittig,al zorgt het voor leuke momenten in de klas. Het motto is: veel oefenen en vooral niet opgeven! 

 


01 okt 2015 - Schooltuin woensdag 30 september
Schooltuin woensdag 30 september

 

Groepen 7


Vorig schooljaar hebben de kinderen al een paar lessen gehad op de schooltuin. Toen kon de laaste les niet doorgaan i.v.m. regen. Vandaar dat 1 les in de groepen 7 werd gegeven.

Op de schooltuin werden de kinderen in twee groepen verdeeld. De eerste groep ging zelf verse kruiden plukken uit de tuin om er vervolgens kruidenboter van te maken. De tweede groep ging een hartige of zoete pannenkoek maken. Ook hierbij werden de kruiden gebruikt. Om dit vervolgens in het zelfgemaakte beslag te mengen. De kinderen leerden zo welke namen de verschillende kruiden hebben maar uiteraard ook de smaak ervan.


Het was een leuke en leerzame les!