Schooljaar 2018-2019

BERICHTEN

08 mrt 2019 - De Collegetour van André Kuipers
De Collegetour van André Kuipers

Op vrijdag 8 maart 2019 gingen een paar klassen van groep 7 en 8 naar  de Rotterdamse Schouwburg voor de collegetour van Andre Kuipers.  Er werd daarbij veel uitgelegd over het ISS (International Space Station) en André Kuipers vertelde ook hoe het was om te trainen en te eten in de ruimte. Daarna werden er een paar vragen beantwoord die waren bedacht door de kinderen, waarbij de vragen van Mayra van de Pijlstaartroggen en Rijk van de Poolvossen. De vraag van Mayra was: ”Hoe was het om in de ruimte naar de wc te gaan en te gaan plassen?” En de vraag van Rijk was: ”Werkt het proefje van mentos en cola ook in de ruimte?”  Na afloop van de collegetour kregen de kinderen een foto van Andre Kuipers met daarop zijn handtekening.  Het was een geweldig uitje voor de kinderen en vooral voor mij!

PS: de antwoorden van de vragen waren: 1.“Het was in de eerste instantie wel even wennen, want je doet je plas in een buis die dat zuigt en de poep moet je doen in zakjes.  2.”Het proefje werkt voor een deel, want de kans is groot dat de schuim die de mentos veroorzaakt niet alleen van boven probeert uit te komen, maar ook via de zijkanten, omdat er in de ruimte geen zwaartekracht is.”

Geschreven door Mustafa Buyuksalvarci uit groep 8 van de Pijlstaartroggen

20 nov 2018 - ICT-les in de klas
ICT-les in de klas
Sinds kort hebben we op de Pijler zo’n 30 perfect werkende chromebooks. In groep 8, de Pijlstaartroggen hebben ze er in november er voor het eerst meegewerkt! Zo hebben de kinderen een eigen map aangemaakt in hun Google Drive account, is er gewerkt met het spellingprogramma van onze methode en weten de kinderen hoe ze een QR-code kunnen scannen met hun laptop! De kinderen gaan met de chromebooks aan de slag in de groepen 5 tot en met 8 en leren zo veilig internetten, op een goede manier te zoeken op het net en kunnen de stof van de klas direct toepassen in de programma’s van onze schoolmethodes. De kinderen van de Pijlstaartroggen hebben in ieder geval een hele leerzame, leuke middag gehad op de laptops!