17 januari 2019

Basketbaltoernooi 7&8

Op woensdag 9 januari vond er een basketbaltoernooi plaats voor leerlingen uit de groepen 7&8.
Lees hieronder het verslag van de sportcommissie.

Basketbaltoernooi 7&8
Als één groep maar ook als vijf teams, twee meidenteams en drie jongensteams, gingen we op weg naar sportplezier!

Het basketbalspelletje was dit jaar aangepast naar drie tegen drie op een half veld met

"recht van aanval’’. Recht van aanval houdt in dat je na balwisseling tussen teams opnieuw naar een zone moet dribbelen of spelen om het recht te halen om te mogen scoren. Het is een begrip dat vooral tijdens de gymlessen vaak gebruikt wordt. Best lastig, maar hier hadden de meeste pijlerkinderen geen enkele moeite mee.

Met heel veel strijd en goed samenspel hebben we heel veel mooie doelpunten gemaakt, maar het was voor de meeste teams net niet genoeg om door te stromen naar de halve finale. Het meidenteam van Sophia, Mayra, Nina, Ginailys en Jasmijn bereikte wel de halve finale en dat werd erg spannend.
Na gelijkspel, werd door vrije worpen de winnaar bepaald. Jasmijn gooide de bal er prachtig in en zo mochten we door naar de finale. Een stevige finale pot tegen het meidenteam van de Nelson Mandela school eindigde voor ons helaas in een 1-0 verlies. (Basketbalscore 2-0).
Met opgeheven hoofd en een prachtige tweede plaats eindigde ons basketbaltoernooi.

Daarnaast werden er dit jaar sportiviteitkaartjes uitgedeeld aan kinderen voor het Fair-Play klassement. Hier ontvingen wij er een paar van. YEAHHH! Sportief spelen blijft ons nummer één doel en daar zijn we zeker weer in geslaagd. We hebben ervan genoten.

Op naar het volgende toernooi, Smashbal op 30 januari 2019.