Nieuws

18 april 2019

Kampioenenbal

De finale van het schoolvoetbal ging op 17 april om 14.00 uur van start bij Alexandria ’66. Met maar liefst vier teams in totaal was de Pijler trots aanwezig. In elke categorie hadden we een voetbalteam dat tot in de finale van Rotterdam is doorgedrongen, dat alleen al is een unieke prestatie. Waren we op weg naar nog meer unieke prestaties?

Kampioenenbal
Plezier staat altijd voorop en ook in de finale van Rotterdam waren de kinderen aan het genieten. Helaas waren de resultaten in de eerste twee rondes van de poule niet positief.
Al snel wisten we dat we het vandaag zouden afleggen tegen betere tegenstanders. Desondanks bleven de meeste koppies omhoog. EN TERECHT!!

Alleen de jongens van groep 6 wisten de eerste twee wedstrijden te winnen en waren nog in de race voor die felbegeerde titel: 'Kampioen van Rotjeknor!'

Onze defensie was ijzersterk en met maar één tegendoelpunt in de poule was dat de basis voor het succes. Met hard werken en voor het overgrote deel mooi voetbal, wisten we door de poulefase heen te komen als gedeelde nummer één.
Na de derde wedstrijd verliet Jay Sean ons vanwege verplichtingen bij zijn club Feyenoord,  een aderlating voor de ploeg. Maar de mentale weerbaarheid was sterk en het team ging nog harder voor elkaar werken. Tackles op de bal, mooie acties voorin en goed keeperswerk werd in de halve finale en finale de NUL gehouden. Dan hoef je er zelf maar eentje te maken, dat deden we ook. Zo mag dit team zich apetrots, Voetbalkampioenen van Rotterdam noemen. Het sprookje gaat voor hen verder, waar dat voor de anderen is geëindigd.

Op 15 mei spelen zij in Middelharnis de Regiofinale tegen kampioenen uit de Regio.
Mocht je in de ‘’buurt’’ zijn, of de jongens willen aanmoedigen jullie zijn welkom bij voetbalvereniging De Jonge Spartaan, Oostplaatseweg 19.