09 april 2019

Verslag Mini Final

Donderdag 4 april stond de Mini Final op het programma. In de ochtend kwamen de groepen 6 al vroeg op school om snel richting sportpark Olympia te vertrekken. Onder begeleiding van juffen en ouders gingen alle sporters met de metro op naar een dag vol sport en spel.

Verslag Mini Final
Aangekomen op sportpark Olympia stonden daar alle velden helemaal volgebouwd.
Onder leiding van juf Jolijn en meester Arno werden alle teams verdeeld en naar het goede speelveld gestuurd. Bij het voetbal voor jongens brandde meteen de strijd los. Al snel was duidelijk dat de Pijler sterke teams had opgesteld. Van de vier teams in de finale kwamen er drie van de Pijler. Met als eindresultaat dat we een volledig Pijler podium hadden bij het voetbal voor jongens. Ook bij de meisjes wist de Pijler beslag te leggen op de 1e prijs.

Bij handbal ging het op en neer. De meisjes haalde de halve finale maar moesten in deze wedstrijd en de finale om de derde/vierde plek hun meerdere erkennen. Maar een 4e plaats is er ook eentje om trots op te zijn. Bij de jongens was de finale behoorlijk spannend maar helaas viste we net achter het net, een mooie zilveren plaats.

Bij floorball waren alle teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Met goed spel behaalde zowel het jongensteam als een meisjesteam de finale. Maar ook hier moesten we genoegen nemen met een 2e plaats. Waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn. De ochtend was super verlopen. Want bij zowel floorball en voetbal kregen we de sportiviteitsprijs overhandigd. Bij handbal waren we gelijk geëindigd in sportiviteitspunten maar won een andere school na overleg tussen de scheidsrechters. Een top ochtend en dan moest in de middag de groepen 7 & 8 nog beginnen.

Terwijl de groepen 6 terug naar school gingen kwamen de kinderen van de groepen 7 & 8 aan bij juf Jolijn om verdeeld te worden. Ze barstte van de energie om te starten.

Bij de eerste wedstrijden bij floorball liep het niet meteen zoals gehoopt. De jongens verloren en een van de meidenteams speelde gelijk. De jongens konden zich revancheren in de poule en dat deden ze. In de finale stond dit team van Risala weer op ze te wachten. Nu bepaalde shoot-outs dat de Pijler er met het goud vandoor ging. Bij de meiden van er een Pijler finale. Dus een mooie 1e en 2e plaats!

Bij het voetbal waren er een paar teams als outsider voor de titel bestempeld. Helaas werden deze teams op één na in de kruisfinales uitgeschakeld. Juf Corinne en haar gladde boys bereikten zelfs de finale en pakte met geweldig voetbal het goud.

Bij het handbal pakte de meiden onder leiding van hun topcoach de 1e plaats en de jongens wisten een mooie 3e plaats te behalen. Bij het schaken was er een heuse 1, 2, 3. Yi Ming pakte het goud, Evan het zilver en Bilal het brons. Mike die 5e werd mag ook naar The Final. Bij het atletiek was het ook en prijzenregen. Onder andere door Felicia uit groep 8. Zij stond op alle onderdelen op het hoogste podium. Ook bij de groepen 7 & 8 wisten we bij floorball de sportiviteitsprijs te pakken. Geweldig!!

Het was een dag vol sportiviteit en spelplezier. Als gymsectie genieten we ontzettend van alle sportende Pijler kinderen. Wij willen alle hulpouders nogmaals bedanken voor hun bereidheid en inzet!!