Nieuws

05 juni 2019

Wij zijn op zoek naar....

Word jij ook zo vrolijk van al die blije kindergezichtjes? Ben jij een echte aanpakker? Of een creatief iemand met een overvloed aan toffe ideeën? Ben je juist een planner? Of een rasechte onderhandelaar? Wij kunnen jouw kwaliteiten supergoed gebruiken!

Wij zijn op zoek naar....
De Ouderraad van de Pijler is voor uitbreiding van het gezellige team per direct op zoek naar: een voorzitter, een penningmeester en ouders die het leuk vinden met andere ondernemende ouders activiteiten te organiseren voor de kinderen.
Daarnaast zijn we ook op zoek naar ouders die het gezellig vinden om een helpende hand te bieden tijdens het begeleiden van die activiteiten.

Wil je op jouw manier bijdragen en heb je ook zo’n zin om volgend schooljaar honderden kinderen blij te maken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om de OR te helpen? Stuur dan een berichtje via 06-41546541 of daphnevbuyten@gmail.com. Alle hulp is welkom!
 

Wat doet de ouderraad?

Wij organiseren veel activiteiten op school, zoals o.a. de sinterklaasviering. Dit doen wij vanuit enthousiasme voor de kinderen. We stimuleren en initiëren activiteiten die bijdragen aan een goede sfeer. Hierbij betrekken we hulpouders op school en organiseren we in samenspraak met het onderwijs op de Pijler. Tegelijkertijd dragen we er aan bij dat de leerkrachten zich kunnen focussen op het geven van het beste onderwijs voor onze kinderen door de organisatie van deze activiteiten bij de leerkracht weg te nemen. Binnen de Pijler is de ouderraad echt onmisbaar. De raad is niet wettelijk verplicht maar doet buitengewoon goed werk op school.

 

De ouderbijdrage

Het geld van de ouderbijdrage wordt besteed aan activiteiten of materialen waarvoor de school geen geld krijgt van het Ministerie van Onderwijs. Bij de Pijler gaat het o.a. om:
• Sinterklaas- en Kerstviering
• Lustrumfeesten
• Sportdagen
• Schoolreisje
• Etc.

 

Deze en andere activiteiten zouden niet georganiseerd kunnen worden zonder ouderbijdrage en de inspanningen van de ouderraad.