Wijkmuziekschool

SKVR heeft 8 Wijkmuziekscholen in Rotterdam. In alle wijken is de opzet hetzelfde: op één vaste dag in de week na schooltijd worden er muzieklessen gegeven door vier SKVR-docenten.
De Wijkmuziekscholen zijn toegankelijk voor kinderen die in de buurt wonen of in de buurt naar school gaan.

De Wijkmuziekschool is een laagdrempelige plek waar kinderen vanaf groep 5 en voor viool zelfs vanaf groep 3, instrumentale muzieklessen kunnen volgen.

Er worden groepslessen gegeven aan maximaal 8 kinderen tegelijk.
De wekelijkse groepsles wordt eens in de 5 à 7 weken vervangen door een orkestles. De kinderen van de verschillende instrumenten repeteren dan onder leiding van één van de docenten aan gezamenlijke stukken.

De Wijkmuziekschool Feijenoord vindt voor o.a. leerlingen van de Pijler plaats op donderdagmiddag na schooltijd bij de kleine Pijler aan de Rijtuigweg 1. Vooraf vinden er proeflessen plaats waarna leerlingen kunnen worden aangemeld. Aanmeldingen gaan via de coördinator van de SKVR Wijkmuziekschool, Doron Peper.

Deelnemen aan de Wijkmuziekschool kost € 150,- per jaar. Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld met de RotterdamPas, of door een vergoeding van het Jeugdfonds Cultuur. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de SKVR.
Via onze maatschappelijk werkster, Birgül Atas, kan een aanvraag gedaan worden voor het Jeugdfonds Cultuur.