15 december 2020

Bericht van de directie

Ik was net begonnen aan een kerstbericht aan u en het schrijven hiervan werd onderbroken door de aankondiging van vergaande maatregelen vanuit het kabinet omtrent de coronacrisis.

Bericht van de directie
Het jaar 2020 begon nog relatief rustig met wat berichten dat er in China een virus actief was, maar dat het zo een vaart zou nemen en de hele wereld in zijn greep zou nemen had niemand op dat moment kunnen bedenken.

In maart moesten we al in een ‘lockdown’ en werd het thuisonderwijs in werking gezet.
Dat was nog even zoeken in het begin , maar al snel werden nieuwe middelen en media ingezet.

Daarna leek het weer wat normaler te worden en dachten we al een minder maatregelen.

In de zomer konden we redelijk ontspannen van de zomer genieten omdat het virus toen een beetje op z’n retour leek. Niets was minder waar en na de zomervakantie werden we gelijk weer met onze neus op de feiten gedrukt dat het virus nog niet klaar was met ons zoals minister de Jonge verwoordde.
Het maakte de start van het schooljaar ook weer anders dan anders.

Meester Harry was met pensioen gegaan dus voor iedereen na zoveel jaren even wennen aan een nieuw gezicht, maar ook nieuwe leerkrachten die aan de slag gingen bij de Pijler. Door alle maatregelen werd die kennismaking ook wat beperkt, maar inmiddels zijn de nieuwe gezichten alweer vertrouwd.

Vervolgens was daar begin dit schooljaar het overlijden van juf Naomi wat ons allen raakte en hetgeen we moesten verwerken. Dat viel niet mee, maar tevens zagen we ook hoe iedereen er voor elkaar was bij kinderen, ouders en leerkrachten.

Een paar weken later kwam ook het coronavirus de Pijler binnen en waren we genoodzaakt de kleine Pijler te sluiten. Daarnaast hadden we ook te maken met collega’s die in quarantaine moesten of getest moesten worden. Dat zorgde soms voor wisselende gezichten voor de groep of groepen die noodgedwongen thuis moesten blijven.

We willen u nogmaals langs deze weg hartelijk danken voor uw flexibiliteit, begrip en geduld hierin. Allereerst tijdens de sluiting maar ook op de andere momenten want soms wisten we het pas op een laat moment dat collega’s niet konden komen, waardoor we u ’s ochtends vroeg een bericht moesten sturen.

Terug naar het moment van nu….. een tweede lockdown is aangekondigd en we zullen de komende weken weer op thuisonderwijs moeten gaan terugvallen. Gelukkig zijn we nu beter voorbereid en zullen we dit zo goed mogelijk vorm gaan geven.

De informatie hierover ontvangt via een apart bericht, maar voor nu willen wij u ondanks de geheel andere invulling van de feestmaand, een mooie kerst en goede start van 2021 wensen, maar bovenal blijf gezond!

Namens het team van OBS De Pijler