23 januari 2020

Holocaust Memorial Day : Levenslicht

De afgelopen week zijn de groepen 8 bezig geweest rondom het onderwerp Holocaust. Dit alles vanwege de viering van 75 jaar leven in vrijheid. We doen daarom mee met het project Levenslicht.

Holocaust Memorial Day : Levenslicht
Levenslicht
Op 27 januari 2020 wordt het tijdelijk monument Levenslicht officieel onthuld op het Stieltjesplein (Loods 24 /Joods Kindermonument) in Rotterdam; 104.000 lichtgevende steentjes, symboliseren de slachtoffers van de Holocaust die vanuit Nederland zijn weggevoerd en vermoord.

De steentjes worden verspreid over alle gemeenten in Nederland die zich voor het project hebben aangemeld. In Rotterdam zullen ongeveer 500 steentjes achterblijven. Die zullen gedurende een periode van enkele maanden een reis maken door Rotterdam. Zij zullen tijdelijk voor één week achtereenvolgens op diverse plekken in de stad worden geplaatst, waaronder bij ons op de Pijler. Op deze wijze krijgt het monument en daarmee de geschiedenis van de Jodenvervolging in de stad speciale aandacht.

Holocaust Memorial Day
Alle kinderen van groep 8 en hun ouders zijn op 27 januariuitgenodigd om de onthulling van het tijdelijke monument Levenslicht bij te wonen.

18.50u verzamelen bij Loods24
19.00u welkomstpraatje vanuit de gemeente Rotterdam
19.20u burgemeester Aboutaleb spreekt en er worden met kinderen steentjes neergelegd bij het monument.
19.25u afronding

We hopen zoveel mogelijk kinderen uit groep 8 en hun ouders te zien!