Nieuws

10 januari 2020

Hoofdluis

Let op: er is hoofdluis geconstateerd door de luizenpluizers van de klassen. Dit is met name naar voor de kinderen en ouders waarbij het is geconstateerd maar we willen u met dit bericht waarschuwen. U kunt namelijk ook zelf uw kind/eren nakijken en indien nodig behandelen.

Hoofdluis
Zodra hoofdluis is geconstateerd worden ouders gebeld en gevraagd om hen op te halen.
Na een behandeling de kinderen gewoon weer naar school.

Hoe behandel ik hoofdluis?

Als u luizen of neten in het haar ontdekt, moet u al het haar zorgvuldig uitkammen met de luizenkam. Vanaf de hoofdhuid tot aan de punten. Daarmee verwijdert u de luizen.
De kans dat u anderen besmet is dan al sterk verminderd. De kam kunt u kopen bij de drogist of apotheek.

Omdat achtergebleven neten later kunnen uitkomen, moet u het kammen twee weken lang elke dag herhalen. Kam het haar als het nat is. Met een beetje crèmespoeling of antiklittenshampoo glijdt de kam gemakkelijker door het haar. Maak de kam na gebruik goed schoon met water en zeep.

Twee weken lang dagelijks uitkammen is op zich voldoende om luizen te bestrijden. Wassen van kleding (jassen, sjaals en mutsen), beddengoed en knuffels is niet nodig. Als u goed kamt, is dat voldoende, zo blijkt uit onderzoek.

Als alleen kammen niet heeft gewerkt, dan kunt u de kambehandeling herhalen in combinatie met een antiluizenlotion (bij voorkeur dimeticon). Ook hierbij moet u het haar weer twee weken lang dagelijks kammen. De wasbeurt herhaalt u na zeven dagen. 


https://www.youtube.com/watch?v=HNkgAIxy1zo&feature=youtu.be