18 juni 2020

Peter van der Waal stelt zich voor

Eerder hebben we u geïnformeerd dat Peter van der Waal de nieuwe directeur van de Pijler wordt, per het aankomende schooljaar. Hij stelt zich hierbij aan u voor.

Peter van der Waal stelt zich voor
Beste ouder(s) / verzorger(s) van de Pijler,

Zo begin maart werd het bekend dat ik de nieuwe directeur van de Pijler zou worden.
De coronacrisis zorgde er echter voor dat behalve een foto op de website van mij, een verdere kennismaking werd uitgesteld.

De wereld stond (en staat) nog aardig op z’n kop door Covid-19. Iets wat we met elkaar alleen uit films en documentaires kenden, een pandemie, werd waarheid.

Ik hoop van harte dat u allen in goede gezondheid bent gebleven, maar ik kan me ook indenken dat er in uw familie- of vrienden kring mensen ziek zijn geworden en in het ergste geval zijn overleden. Langs deze weg daar nog heel veel sterkte mee gewenst.

Begin maart was iedereen op de scholen druk om het thuis onderwijs zo goed mogelijk vorm te gaan geven. De veerkracht van het onderwijs werd op de proef gesteld, maar het ging veel scholen en zo ook de Pijler goed af volgens mij. De kinderen echter ‘live’ op school zien is toch het leukste en ik ben blij dat ik nu tijdens dit schrijven de kinderen weer op het plein hoor praten en zie spelen.

Wie ben Ik?
Ik ben dus Peter van der Waal en 56 jaar geleden geboren getogen in jawel…, Amsterdam.
Dat mag je in Rotterdam nooit zo hard roepen ;-) maar ben al in mijn vroege kindjaren in Gorinchem terecht gekomen.
Doordat mijn vader in Rotterdam werkte kwam ik al heel vaak in deze dynamische en prachtige stad en dat gevoel is tot op de dag van vandaag gebleven.
Ik ben zelf nog steeds woonachtig in Gorinchem (na ook in Rotterdam en Barendrecht gewoond te hebben), maar reis graag op en neer om in deze mooie stad hopelijk iets bij te kunnen dragen aan het onderwijs van uw kind(eren).
Voor mij staat altijd voorop dat ieder kind de kans moet krijgen zich te kunnen ontwikkelen. Onderwijs is de sleutel tot de ontwikkeling van een kind en van de samenleving. Goed onderwijs bieden, geeft kansen op een goede toekomst. Onze taak als school om er voor te zorgen dat uw kind goed onderwijs krijgt en het beste uit zichzelf kan halen. Dat doen we niet alleen, maar met u als ouder(s) en verzorger(s) samen!

Hoe ben ik in het onderwijs terecht gekomen?
Het was voor mij al snel duidelijk dat ik het onderwijs in wilde. Niet omdat dit in de familie zat, maar gewoonweg omdat het me erg leuk leek. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen moment spijt van gehad.

Ik ben in 1985 begonnen als onderwijzer/groepsleerkracht in Barendrecht en heb daar aan veel jaargroepen lesgegeven. Na een aantal jaren kwam ik terecht in het speciaal onderwijs (Cluster 2 – doven en slechthorenden) in Rotterdam en wederom met heel veel plezier daar gewerkt.
Inmiddels was ik ook een beetje bekend geraakt met leidinggeven als bouwcoördinator en de volgende stap was dat ik leiding ging geven op een Cluster 4 school (gedragsproblematiek / psychiatrie) met verschillende locaties.
In 2010 kwam ik bij Stichting BOOR terecht en heb ik als directeur op verschillende scholen van het bestuur gewerkt, waarvan nu bij de Mare in Vreewijk en straks het komende schooljaar bij de Pijler.
Ik kijk er naar uit!

Wat kan ik verder nog vertellen…. Naast schooldirecteur zijn ben ik gek op sporten.
Ik loop ik graag hard en doe wat fitness, volg graag het voetbal en de Formule 1, muziekliefhebber (verzamel oud en nieuw vinyl), ga graag naar (pop)concerten al is dat nu even niet het geval door alle maatregelen, reis graag en heb een voorliefde voor Portugal met alles wat erbij hoort (eten, wijnen, de steden, de mooie kusten en het platteland).

Ik hoop dat u zo een beetje idee krijgt wie ik ben en ik hoop u straks in september te mogen ontmoeten,
al dan niet op 1,5 meter afstand.